sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Muovipussikassi

Muovipusseja kun sulattaa yhteen silitysraudalla (leivinpaperin välissä), saa aikaan paksua ja kestävää muovimatskua, josta sitten voi askarrella ja ommella kaikennäköistä. Selkeitä ohjeita sulattamiseen löytyy netistä aika paljon, esimerkiksi täältä.
Minä olen tehnyt vanhoista muovipusseista kasseja. 


Takakappale, kahvat ja vuori on lakanakangasta. Kassista tulee kyllä kestävä mutta yhdelle ystävälleni kävi köpelösti kun kassi jäi pyörän ketjujen väliin ja likaantui, niin minä sitten kehotin häntä pesemään kassin pesukoneessa. Virhe. Muovipussin kuva hävisi pesussa kokonaan.

Kaikki pussit käyttäytyy sulaessa erilailla. Mitä ohuempi pussi, sitä enemmän se kutistuu ja rypistyy. Se on aina vähän onnenkauppaa kun alkaa pussia sulattamaan, mitä sille käy. Välillä kuvio kutistuu niin ettei siitä saa mitään selvää. Nämä vanhat pussit on aika paksuja nykyisiin verratuna että ne pysyy suhtkoht ennallaan.


Muovipusseja käytetään ihan liikaa ja muovin kierrätys on vielä aika vähäistä. Italia on kieltänyt muovipussit kokonaan ja niin se mielestäni pitäisi kieltää muuallakin. Tyynessämeressä lilluu valtava muovilautta ja miljoona merilintua kuolee vuosittain syötyään muovia. Myös valaat, delfiinit, hylkeet ja kalat syövät sitä.
Tässä vaan yritän sanoa sitä että vaikka tämä minun muovinkierrätys ei maailmaa pelasta, niin pienillä teoilla voi olla merkitystä jos kaikki edes vähän miettisi omaa muovinkulutusta ja kierrättämistä.

Huh, tulipa tästä valistus/valituspostaus :D


6 kommenttia:

 1. Vautsi :) Mistä sie oot löytänyt tuollaisia retropusseja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haka-Halli pussit on löytyny tuttujen vinteiltä ja varastoista. Sit miulla oli tori.fi:ssä ilmotus et etin vanhoja pusseja, sieltä löyty jokunen :)

   Poista
 2. Ihana juttu!Täällä mie haikein mielin katon tuota haka-hallin pussii ku eioo kun muisto enää:( Mut pakkohan se oli pestä tietäen miut;)Toi vika kauppakassikii on hieno.Mikä kauppa se on kun en nyt tunnista?Ja Centrum!Hehee!
  Save all sea animals just hyvä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oikee tiiä mikä kauppa se on mut vissii sillo oli K-kauppojen ja S-kauppojen lisäks T-kaupatkii :D

   Poista
 3. Jopa mie muistan haka-hallin, ja pienenä siellä tuli käytyä :D. Hienoja kasseja!

  VastaaPoista
 4. Mie sanon sitä kauppaa hakahalliks vieläkii, vaikkei se vuosikausiin oo ollu sen niminen :D Kiitos Tiia!

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! :)