torstai 8. toukokuuta 2014

Neulatyynyjuttuja

Neulatyyny on ompelijalle aika tärkeä kapistus ja niitäkin on jokalähtöön.
Näin kivan idean Aika kivoja! -blogissa jossa neulatyyny oli tehty vanukaspurkista. Pitihän sitä kokeilla ja tämmöinen siitä tuli.

Leikkasin aika ison ympyrän kankaasta, harsin ulkoreunan, täytin sen vanulla ja kiristin sen palloksi. Leikkasin (syödyn ja pestyn ;D) vanukaspurkin yläreunan ja liimasin kuumaliimalla pallon purkkiin. Sitten vielä ompelin pitsinauhaa käsin purkin reunaan. Kiva ja helppo neulatyyny!

Tässä on minun neulatyynyaarteeni :)


Kaija Aarikka on suunnitellut tämän neulatyynyn vuonna 1968. Äitini on ostanut sen joskus 70-luvun alussa. Kun olimme lapsia, äiti ompeli meille paljon vaatteita ja muistan aina tuon neulatyynyn koska leikimme että se on siili :) 
Nykyään se on ompeluhuoneessani koristeena. Aika on tainnut tehdä tepposet eikä neulat kunnolla enää uppoa tyynyyn, siksi se ei ole minulla käytössä. 

Ja sitten se neulatyyny mikä minulla on aina ranteessa kun ompelen.


Ruma kuin mikä mutta tämä neulatyyny on ollut uskollinen kumppani jo 18-vuotta :D 


Kun menin ammattikouluun kuusitoista vuotiaana, ensimmäinen työ mikä tehtiin oli neulatyyny. Ja siinä se on edelleen. Olen niin tottunut pitämään neulatyynyn ranteessa että en opi varmaan muunlaisia neulatyynyjä käyttämäänkään. Monesti olen miettinyt että tekisin uuden mutta mitä turhaan kun tämäkin on vielä toimiva peli vaikka hurjannäköinen onkin :D


Sieltä ne kaikki löytyy :)

Vielä on muutama päivä aikaa osallistua 1-vuotis arvontaan!1 kommentti:

  1. Kiva idea! Meneepä vanukaspurkitkin hyvään käyttöön!
    Ja hei, noi sydänpurkit <3 ihanat =)

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! :)