sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Tiskirättejä

En osaa neuloa. Tai no, ehkä osaisin mutta ikinä se ei ole kiinnostanut niin paljon että jaksaisin alkaa harjoittelemaan.
Virkkaamisesta minä tykkään! Olen virkannut aika monta mattoa ja muutaman isoäidinneliö-peiton tässä parin vuoden aikana. 
Meillä on semmoinen kuuden naisen porukka "Puikko-Pirkot". Tapaamme parin viikon välein vuorotellen toistemme luona kahvittelun, käsitöiden ja seurustelun merkeissä. Toiset virkkaa ja toiset neuloo, tärkeintä siinä on kuitenkin yhdessäolo. Keväisin ollaan käyty Tallinnan reissuilla ja välillä käydään teatterissa ynnä muissa aktiviteeteissa :D 

Elämä tällä hetkellä on niin hektistä että ompeluhuoneessa tulee käytyä liian harvoin. On niin paljon suunnitelmia ja se harmittaa kun ei kerkeä mitään tehdä. Joululahjojakin pitäisi alkaa pikkuhiljaa valmistaa...
No, olen minä jotain saanut viime viikolla aikaiseksi. Olen nimittäin virkannut tiskirättejä :)


Jo keväästä asti nämä on ollut To Do-listallani kun näin Black+White=Grey-blogin Tiian neulomia bamburättejä. Hän kehui ja suositteli niitä niin kovin että pakkohan sitä oli kokeilla :)
Kun lähdin metsästämään bambulankaa, minulle selvisi että Novita on lopettanut sen valmistuksen kokonaan. Löysin sitten paikallisesta lankakaupasta Hjertegarn lankaa, joka sisältää 70% bambua ja 30% puuvillaa. Ostin yhden kerän ruskeaa ja yhden valkoisen.
Ruskeasta virkkasin rätin jossa joka toinen rivi on pylväitä ja joka toinen kiinteitä silmukoita.

Se oli kyllä hieman tylsännäköinen mielestäni ja kun sitten vähän googlettelin virkattuja tiskirättejä, löysin kivan ohjeen Prinsessajuttu-blogista. Valkoisen virkkasin sillä ohjeella.


Ei ihan yhtä nätti kuin esikuvansa mutta kelpaa minulle :D

En ole vielä testannut rättejä tositoimissa, mutta toivon kovasti että bamburätit vastaisivat odotuksia. Niiden pitäisi olla hygieenisiä, imukykyisiä ja kestäviä, ja ne pystyy pesemään koneessa.

8 kommenttia:

  1. Ihana valkoinen!Ja hygieeninen:)Pitää kirjottaa joulupukille jos sais joululahjaks..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie luulen että tänä vuonna pukki tuo bamburätin aika monelle :D Kiitos kommentista Heidi!

      Poista
  2. Hienoja! Joko oot testannut? Pyyhkiikö hyvin : )?

    VastaaPoista
  3. Onpas kivoja! Jos sitä itsekin saisi aikaiseksi ruveta virkkailemaan, kiva joululahjaidea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nää on siitä kivoja virkattavia ku valmistuu niin nopsaan :)

      Poista
  4. Tosi kivoja! Tiskirätit on normaalisti aina niin ruman värisiä. Miekin ehkä osaisin tehdä tollasen :D

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! :)