tiistai 26. huhtikuuta 2016

Mekko ISOLLA taskulla

Viime syksynä kun tein tyttärelleni jätskimekon, siinä piti olla iso tasku jonne mahtuu molemmat kädet. Luulin silloin onnistuneeni taskun kanssa mutta luulin väärin. Asia tuli esille kun olimme eräänä päivänä Eurokankaassa ja hän taas halusi valita itselleen mekkokankaan. Mekossa pitäisi olla iso tasku, jonne mahtuu molemmat kädet. Kun kysyin että ai samanlainen tasku kuin jätskimekossa, vastaus oli että "Ei, kuin ISO tasku, jonne kädet laitetaan yläkautta, ei sivuista." Selvä. Se on hyvä asia että lapset haastaa tekemään.



Kaava on sama kuin jätskimekossa. Tein etukappaleelle sauman ja ompelin taskun siihen. Taskun koko ja paikka mitoitettiin yhdessä tytön kanssa, että varmasti tulee oikein tällä kertaa. Kankaiksi hän valitsi pinkin ja oranssin pallotrikoon. Minä olisin ommellut pienen ompeleen taskun yläreunaan keskelle, koska se jää ikävästi lörpöttämään mutta suunnittelija haluaa sen olla noin joten antaa olla. Taskussa on kiva kantaa kissaa (pehmolelua) mukana.


Samalla kaavalla mutta ilman taskuja, ompelin 2-vuotta täyttävälle kummitytölle mekon. Kangas on Verson Puodin "Paratiisi-Maijat" ja hihojen raitatrikoo kierrätetty vanhoista leggingsseistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi! :)