tiistai 26. marraskuuta 2013

Taapeli

Niinkuin olen pariin kertaan täällä maininnut, olen suuri Marimekon ystävä. Tykkään erityisesti Marimekon kankaista ja varsinkin alkuaikojen kuosit ovat mieleeni. Muutenkin 50-60-luvun suomalainen desing niin astioissa, huonekaluissa ja arkkitehtuurissa kiehtoo minua. Vaikka täytyy myöntää, olen kyllä 70-80- luvun retronkin ystävä :)
Kun ensikerran näin tämän Jenni Tuomisen suunnitteleman Taapeli-kankaan, tykästyin siihen heti. Olohuoneen Siirtolapuutarha-verho sai väistyä talveksi tämän uuden verhon tieltä.Harmittaa näin pimeimpään vuodenaikaan ottaa kuvia, kun kaikki värit vähän vääristyy eikä auta vaikka kaikki valot olisi päällä :D

Sen verran ylimääräistä kangasta oli että sain ommeltua siitä vielä pienen sohvatyynyn.Muut tyynyt H&M Home.

Tänä jouluna joudun luistamaan päätöksestäni tehdä kaikki lahjat itse. Etten aiheuttaisi itselleni joulustressiä, päätin olla itselleni armollinen ja annoin luvan itselleni ostaa osan lahjoista. Toki joitain lahjoja tulee myös tehtyä mutta ei kaikkia :)
Ensimmäinen on jo tehty. Eräs Marimekon ystävä saa joululahjaksi Hulpio-tyynyn. 


Idea on "Surrur, tee oma Marimekkosi" kirjasta. Tyynyn etupuoli on siis ommeltu Marimekon kankaiden hulpioreunoista ja takapuoli on vanhasta tyynyliinasta. 


No ei ihan kuvio kohtaa mutta yritin kovasti :D Vielä ostan sisätyynyn ja ensimmäinen joululahja on valmis.

6 kommenttia:

 1. Hei! Hieno verho!!! Wau!
  Tuo taas ihan uutta ilmettä ;) Ihana talvi-ilme.

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvin sopii teille tuo kangas!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen verho :).

  Hei harittaako miu silmät, vai näyttääkö, että tuo ikkunatähti ois vinossa? Koska jos se on vinossa ja haluat sen pysyvän suorassa, niin ratkaisu löytyy Clas Ohlsonilta: johdonsuoristin :D. En ite oo kokeillut, mutta oon kuullut, että toimii kyllä hyvin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D siel ei oo lamppuu sisällä, se roikkuu vaa narulla ja ketjulla mut kiitos kuitekii vinkistä! Vinossa on, ei harita siun silmät :D

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! :)